Lucien Splinter

Banner-lucien

Lucien Splinter begon met yoga omdat hij als sportbeoefenaar steeds stijvere spieren begon te krijgen. Op zoek naar ontspanning volgde hij verschillende proeflessen. De speelse Okido yogales van Diana Aben sprong er voor hem uit.

Hij had een aantal jaar wekelijks les van haar en later ook van Mizue Tamaki, hoofddocente van de Okido Yoga Dojo Nederland. Hij bekwaamde zich daarnaast in Hokondo shiatsu (drukpuntmassage) bij Machteld Mager, en was jaren een vaste deelnemer aan de zeswekelijkse Ki-training, gericht op versterking van de levenskracht, bij Okido yogaleraar Jef Spronck.

Van 2010 tot en met 2014 was hij bezig met het eerste deel van de Okido yogalerarenopleiding. Al tijdens deze periode begon hij yogales te geven bij Lucia Ten-Jet-Foei. “Het is een voorrecht om samen te mogen werken met zo’n ervaren yogacollega”, vindt hij. Begin dit jaar startte hij met een tweede lesgroep, speciaal voor zijn vervolgstudie aan de lerarenopleiding.

Hij leert elke dag “en nog het meest van de lessen die ik geef” zegt hij zelf. “Ik denk dan na over de oefeningen die geschikt zijn voor iemand die bijvoorbeeld last van haar onderrug heeft, of pijnlijke schouders.” Lucien wil graag samen bepalen waar zijn cursisten het meeste baat bij hebben. Dat kunnen specifieke Okido yoga-oefeningen zijn, shiatsu, Okido style do-in (activerende oefeningen), ademhalingsoefeningen, kyoka-ho (versterking), voeding, meditatie.

Hij is ook gegrepen door lachyoga en is onlangs gecertificeerd als lachyogabegeleider. Samen met Diana Aben geeft hij regelmatig lachyoga workshops. Naast zulke ‘yang yoga’-activiteiten hebben rustige beoefening van yin yoga, ontspannende shiatsu massage en zen meditatie eveneens zijn belangstelling. Alle aspecten vinden hun weerslag in zijn gevarieerde lessen.

Neem contact op


Lucien-side-pic

S5001182_Lucien.JPG.opt429x354o0,0s429x3544-lucien