Lucia Ten-Jet-Foei

Banner-lucia

Van haar eerste hatha yogalerares hoorde Lucia Ten-Jet-Foei dat haar rug zo stijf was als een plank. De basis voor lichaamsbewustwording werd die dag gelegd. Het was pas tijdens haar ontmoeting met Masahiro Oki sensei, grondlegger van Okido Yoga, dat zij zich bewuster werd van de relatie “mind-heart-hara”, van de invloed van houding, adem en beweging op het denken, de stemming en de omgeving.

Bij Jyoti Kafiluddi (Yoga Niketan Suriname) heeft Lucia dertien jaar hatha yogalessen gevolgd. Het was Jyoti die de basis legde voor ontspanningstherapie. Via Jyoti kwam zij in contact met Swami Rama, die haar stimuleerde yogadocent te worden. Lucia koos voor de Okido Yoga lerarenopleiding omdat de praktische filosofie van Okido Yoga haar erg aansprak. Nog altijd volgt ze Okido Yoga lessen bij Mizue Tamaki en Tomoko Mori.

In haar yogalessen ontmoette Lucia cursisten met fysieke en mentale klachten, die moeite hadden yogahoudingen op ontspannen wijze te doen. Om deze reden en vanuit een persoonlijke interesse besloot zij bij dr. J.J. van Dixhoorn, arts, de Leergang Adem- en Ontspanningstraining (methode Van Dixhoorn) te volgen. Vanaf 2007 heeft zij een eigen praktijk in Haarlem: “Praktijk AOT voor adem- en ontspanningstraining en yoga”.

Lucia blijft zich verder ontwikkelen. Zo volgde zij diverse trainingen en nascholingscursussen: hbo medische basiskennis, counseling, Finger-Hand Yoga / reflexzone massage en meditatie. Meditatietrainingen bij Okuda Roshi, Jyoti Kafiluddi, dr. Nath Mal Tatia en Raoul Destree. Na zoveel jaren van leren en ervaren, is haar motto: ”pas de methode aan wie je voor je hebt; geef dat wat de ander op dat specifieke moment nodig heeft!

 Neem contact op


lucia-finger-zitAOT-Lucia3-lucia