Okido Yoga

Okido-banner

Wat is Okido Yoga

Okido Yoga, ook wel bekend als Oki yoga en Oki-do yoga, is een diepgaande, holistische yoga ontwikkeld door de Japanse meester Masahiro Oki. Masahiro Oki ging uit van zijn uit de eerste hand verkregen kennis van Indiase yoga (o. a. bij Mahatma Gandhi), het boeddhisme, soefiwijsheid, oosterse en westerse religies. Eveneens nam hij gebruiken van natuurvolkeren en traditionele Japanse en Chinese geneeswijzen en voedingsleer over.

Bij Okido Yoga Haarlem leggen we de nadruk op de natuurlijke houding en ademhaling, houdingscorrectie, op versterking van lichaam, geest en hart door afwisselend zachte en dynamische (speelse) oefeningen, alleen of in tweetallen. Meditatie, chanten en shiatsu vormen eveneens een onderdeel van onze lessen.

Het versterken van je levenskracht is een van de kernpunten van de filosofie van Okido Yoga. Okido Yoga is zoals het leven zelf – niet statisch – maar energiek en stromend.

De verschillende fysieke en mentale activiteiten kunnen je helpen om in het dagelijks leven een natuurlijk evenwicht te vinden.

Bij de Relax Yoga lessen is de nadruk op een ontspannen en makkelijke manier van bewegen. De yogahoudingen worden niet lang aangehouden en we nemen de tijd om te voelen wat het effect is van een oefening. We gebruiken hulpmiddelen zoals yogariemen, dekens, kussens, de muur en de stoel om de yogahoudingen op een meer ontspannen manier te doen. Er zijn thema lesdagen: nek, schouders, bekken, rug; ademtechnieken, aandachtsoefeningen en handmassage.

Neem contact op


Links:

www.okidoyogahaarlem.nl

www.okidoyoga.nl

6-okiLucien-sabitasitup-mirror